Actueel

Lees hier ons laatste nieuws en onze meest recente blogs over brandveiligheid, bluswater en compliance. Wij delen graag onze kennis en expertise met u .
7 december 2021

Brzo2015: wat u in ieder geval moet weten

Nederland telde in 2020 407 actieve Brzo-bedrijven. Het Brzo-2015 staat voor ‘Besluit risico’s zware ongevallen 2015’. Het besluit heeft betrekking op bedrijven die met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen werken, die giftig, ontvlambaar of explosief kunnen zijn. Bedrijven die met dergelijke stoffen moeten specifieke maatregelen nemen, zodat risico’s op zware ongevallen zo veel mogelijk worden beperkt.
7 december 2021

Monitor naleving en handhaving Brzo-bedrijven 2020: (brand)veiligheid blijft een aandachtspunt

De jaarlijkse Monitor naleving en handhaving Brzo-bedrijven 2020 is al weer enige tijd beschikbaar (mei 2021). Deze monitor bevat de meest recente cijfers met betrekking naleving van wet- en regelgeving van Brzo-bedrijven. Belangrijkste conclusie is dat het aantal bedrijven dat niet aan de regels voldoet, onverminderd groot blijft.
1 november 2021

Veel bedrijven nauwelijks voorbereid op verhoogde brandrisico’s door klimaatverandering

Klimaatverandering verhoogt dat de kans groter dat in Nederland overstromingen, piekbuien, droogte en hittegolven komen. Dit heeft ook impact op de veiligheidsrisico’s in de (chemische) industrie, zo stelt het RIVM in een publicatie van juni 2021.
INDUSTRY 360°